Богдана ПІНЧЕВСЬКА Творчість єврейських художників Східної Галичини 1900–1939 років

Источник:    Пінчевська Б.М.  Творчість єврейських художників Східної Галичини 1900–1939 років: монографія//. – Корсунь-Шевченківський: Корсунський видавничий дім «Всесвіт», 2013 . – 220 с.; іл.

Монографію присвячено питанню становлення світського єврейського мистецтва у столиці Східної Галичини, Львові, в період 1900–1939 рр.

В якості основних чинників становлення осібного напрямку у мистецтві, котрий до вказаного періоду вважався додатковою складовою сакрального декоративно-ужиткового мистецтва юдаїзму, вказано особливості процесу становлення національної самототожності в полікультурному регіоні, особливості вищої художньої освіти для студентів єврейського походження, самоорганізаційну діяльність єврейських митців у вигляді створення художніх об'єднань, результати зусиль приватних колекціонерів та авторів проектів єврейських музеїв, а також дискурсивне поле, створене польськими, українськими та єврейськими мистецтвознавцями, художниками та публіцистами на сторінках преси.

ТЕКСТ см. ниже в PDF:

Богдана ПІНЧЕВСЬКА Творчість єврейських художників Богдана ПІНЧЕВСЬКА Творчість єврейських художників 5853 Kb