Тетяна СТЕПАНЧИКОВА Історія єврейського театру у Львові. «Крізь терни – до зірок!»

Источник:  Тетяна Степанчикова. Історія єврейського театру у Львові. “Крізь терни – до зірок!” – Львів: Ліга-Прес, 2005. – 376 с., іл.

У книзі вперше в українському театрознавстві ґрунтовно досліджено і показано на широкому тлі соціального і культурного життя Галичини історію зародження, становлення і розвитку єврейського професійного театру у Львові, його трагічну долю в роки Другої світової війни і Холокосту, а також у нелегкий повоєнний час.

Встановлено репертуар театру, охарактеризовано його естетичні засади на різних етапах діяльності, відроджено і повернено в наше сьогодення, в науковий обіг і в практику мистецтвознавства імена і творчі набутки багатьох драматургів, акторів, режисерів, сценографів, співаків, музикантів – тих, хто творив славу самобутнього і колоритного єврейського мистецтва сцени в Галичині і у Львові.

Науково аргументована, багато ілюстрована, написана живою, образною мовою, книга зацікавить не лише фахівців, але й широкого читача.

Робота може бути використана як навчальний посібник для студентів гуманітарних, мистецьких факультетів вищих і середніх навчальних закладів. Вона вчить творчу молодь самовідданому, подвижницькому служінню мистецтву, повазі до культур інших народів, збереженню історичної пам’яті поколінь.

ТЕКСТ см.  ниже в PDF:

Тетяна Степанчикова Тетяна Степанчикова 8667 Kb