Соломон ГОЛЬДЕЛЬМАН Жидівська національна автономія в Україні 1917-1920 рр.

Источник:  Гольдельман С. Жидівська національна автономія в Україні 1917-1920 рр.// вид. “Дніпрові Хвилі”, Мюнхен-Париж-Єрусалим, 138 с.

Выражаем благодарность порталу http://diasporiana.org.ua за сканирование книги.

Відомий громадсько-політичний єврейський діяч Соломон Ґольдельман, який входив до складу Центральної Ради від єврейської національної автономії, у своїй книзі описує події Української Революції 1917-1920 рр. з точки зору єврейських громад України.
«Жидівська автономія в Україні» є однією з головних праць Соломона Ґольдельмана, яка стосується жидівсько- українського співіснування в добу революції 1917—1920 pp. Автор стверджує, що конституція Української Народної Республіки намагається зразково розв'язати проблему, визнаючи за жидівською та іншими національними меншинами в Україні національну автономію. Цей закон, як пише автор, «стоїть осамітнено в усій історії жидівського народу в розсіянні і є визначним і неповторним явищем у спробах урегулювання міжнаціональних стосунків у багатонаціональних державах».

Текст см. ниже в  djvu:

Соломон ГОЛЬДЕЛЬМАН Жидівська національна автономія Соломон ГОЛЬДЕЛЬМАН Жидівська національна автономія 2141 Kb