Борис ЗАХАРОВ Нарис історії дисидентського руху в Україні (1956-1987)

Источник:  Борис Захаров Нарис історії дисидентського руху в Україні (1956-1987); Харків. правозахис. група. – Харків: Фоліо, 2003. – 143 c.

Книга висвітлює історію дисидентського руху в Україні 1956-1987 років. У Розділі І автор намагається визначити місце дисидентського руху в історичному процесі, розглянути культурологічні аспекти цього явища. У Розділі II розглядається увесь спектр дисидентських напрямків і течій, що існували в Україні в цей період: український національний рух, загально демократичний рух, релігійні рухи, єврейський та німецький рухи за свободу еміграції, рух кримських татар за повернення на історичну батьківщину, рух за соціальні та економічні права. Особлива увага приділяється українському національному рухові - йому присвячені Розділи III, IV і V. Книга значною мірою побудована на свіжому, незайманому матеріалі - аудіоінтерв’ю з учасниками дисидентського руху.

Текст см. ниже  в PDF:

Борис ЗАХАРОВ Нарис історії дисидентського руху в Україні Борис ЗАХАРОВ Нарис історії дисидентського руху в Україні 1022 Kb