Бабин Яр: масове убивство і пам'ять про нього (Матеріали наукової конференції)

Источник:  Бабин Яр: масове убивство і пам'ять про нього : матеріали міжнар. наук. конф., 24-25 жовт. 2011 р., м. Київ / Укр. центр вивч. історії Голокосту, Громад. ком. для вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру; [редкол.: В. Нахманович (наук. ред.) та ін.]. – Київ: [б.в.], 2012. – 254 c. : іл.

Бабин Яр - це місце у Києві, яке донині залишається сумним символом політики геноциду нацистської Німеччини та маніпуляцій з пам'яттю, притаманних Радянському Союзу, а також яскравим прикладом нинішнього стану пам'яті про війну у сучасному українському суспільстві.

Ця книга є збірником матеріалів міжнародної конференції, яка мала на меті проаналізувати як суто історичні аспекти репресивної політики щодо різних груп населення (євреїв, ромів, діячів українського національного руху, радянських військовополонених та цивільних громадян), для яких Бабин Яр став місцем колективного поховання, так і повоєнні та сучасні проблеми, пов'язані з увічненням пам'яті загиблих у контексті неоднозначного ставлення до минулого з боку різних частин українського суспільства.

Текст см. ниже в  PDF:

Бабин Яр: масове убивство і пам'ять про нього Бабин Яр: масове убивство і пам'ять про нього 3469 Kb