Глава УГКЦ Святослав Шевчук вручив президенту Світового єврейського конгресу Рональду Лаудеру відзнаку імені Шептицького

5–7 травня 2019 року «Єврейська конфедерація України» проводить Київський єврейський форум — міжнародну подію високого рівня, у межах якої Глава УГКЦ Святослав Шевчук нагородив відзнакою імені митрополита Андрея Шептицького президента Світового єврейського конгресу Рональда Лаудера.

Блаженніший Святослав вручив президенту Світового єврейського конгресу відзнаку імені Шептицького

Нагорода, яку спільно присуджують «Єврейська конфедерація України» і «Українсько-єврейська зустріч» (UJE), стала визнанням зусиль Рональда Лаудера щодо підтримки єврейської громади України та сприяння українсько-єврейській співпраці.

«У світі, в якому все змінюється й немає нічого стабільного, сучасна людина шукає точку опори, тобто чогось, що не змінюється та є вічним. Часто ми кажемо, що це певні цінності, повага до людини, до людського життя й гідності, незалежно від її національного, етнічного, релігійного походження і приналежності. Тому так важливо мати осіб, людей, які є носіями тих цінностей. Такою особою був мій попередник — праведний митрополит Андрей Шептицький. Важливо, щоб ми й тепер бачили те, що є люди, які є носіями тих самих цінностей. Мені надзвичайно приємно, що нагорода імені митрополита Андрея Шептицького вручається високоповажному Рональду Лаудеру, доброчинцю, громадському діячу і президенту Світового єврейського конгресу», — заявив Блаженніший Святослав.

Варто зазначити, що видатні єврейські лідери та бізнес-партнери, політики та медіа зібралися в Києві для спілкування й обговорення майбутнього українського та міжнародного єврейства у дружньому форматі конференції. В інтерактивних панельних сесіях беруть участь спікери найвищого рівня урядів України, Ізраїлю, США, Канади та Європи. Дискусія буде присвячена темам нового українського керівництва (згідно з результатами президентських виборів), боротьби з антисемітизмом, зміцнення миру і безпеки, вшанування пам’яті, питанням українсько-ізраїльських відносин та єврейського життя.

Джерело